Petak, 14 svibnja, 2021

I nebo je plakalo: Ukopane Safeta Hrnjić, Edina Vejzagić i njen jednogodišnji sin

Nemojte propustiti

I nebo je plakalo, oblak tuge i suza preplavio je jučer sarajevsko groblje Ravne Bakije na kojem su na vječiti počinak ispraćene tragično nastradale Safeta Hrnjić, njena kćerka Edina Vejzagić te njen jenogodišnji sin N. V., koji su prije nekoliko dana poginuli u stravičnoj nesreći kod Mostara.

Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Edinin jednogodišnji sin je ukopan samo dan nakon što je trebao slaviti svoj prvi rođendan.

Najtiša povorka na svijetu sačinjena od stotine uplakanih članova rodbine i prijatelja se nakon klanjanja dženaze polako kretala prema mezarju u kojem su ukopana beživotna tijela dvaju žena, ali i mali tabut omotan bijelom čohom, javio je sarajevski list Oslobođenje. Jecaji su se prolamali tišinom, a niko od prisutnih nije mogao ostati ravnodušan naročito na pogled Edininog muža Amira koji je skamenjenog izraza lica tabut svoga sina nosio na rukama do njegovog posljednjeg smiraja.

dzenaza-sarajevo

Podsjećamo, stravična saobraćajna nesreća se dogodila u srijedu na magistralnom putu M-17 u Salakovcu, sjeverno do Mostara, a u kojoj su poginuli Safeta Hrnjić (49) iz Sarajeva, njena kćerka Edina Vejzagić (30) i njen jednogodišnji sin N. V.

Ni nakon vještačenja uzrok ove tragedije nije poznat. Šta se dogodilo u vozilu prije skretanja u ponor? Da li su bili u pitanju neki zdravstveni problemi vozačice, trenutak nepažnje ili nešto treće, moglo bi zauvijek ostati misterija.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo