Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

I ove godine ružne i neumjesne poruke pojedinaca o Srebrenici, na društvenim mrežama

Nemojte propustiti

Ni ove godine obilježavanje 11. jula nije moglo proći bez nekih jako ružnih stvari.

uvredesrebr6aKako je javio 24satainfo, na dan obilježavanja 18.godišnjice genocida koji su nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni Srebrenice 1995. godine, počinile snage bosanskih Srba, nekoliko osoba objavljivale su na društvenim mrežama slike Karadžića, kao i Srebrenice, sa neumjesnim porukama.

Na društvenoj mreži Fejsbuk tako su se mogle vidjeti poruke tipa “Srebrenice sretan ti dan oslobođenja”, “Samo mi je žao što se nije ponovila”, “Nož žica Srebrenica” i slične provokacije.

Treba kazati da je ipak najveći šok internet zajednica ove godine doživjela od jednog mladića iz Tuzlanskog kantona, koji je postavio toliko neukusan status da je izazvao zgražanje – uz fotografiju bola jedne srebreničke majke napisao je priglupi komentar “kad te pogodi Šabanova pjesma haha”

Fotografiju i ime tog nezrelog mladića nećemo objaviti, nadajući se da je valjda i sam shvatio kakvu je glupost napravio.

(Doznajemo.com)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo