Nedjelja, 3 prosinca, 2023

I St. Louis dao podršku protestima za JMBG

Preporučeno

Građani Bosne i Hercegovine koji žive u St. Louisu, Missouri, najvećoj bh. zajednici izvan domovine, okupili su se u nedjelju da bi odali podršku sarajevskim protestima za usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB).

Protesti u Sarajevu
Protesti u Sarajevu

Okupljanje koje je prije svega inicirano putem društvene mreže “Facebook” inicirali su mladi koji su ispred sebe nosili transparente na kojim je u znak podrške pisalo “St. Louis za JMB” i “Nećemo entitete, hoćemo identitete”.

Upravo se čita:  Tragedija u Njemačkoj: Na poslu preminuo radnik iz Bosne i Hercegovine!

Podršku ovom protestu pridružila se i Carol Howard, načelnica opštine Bevo u kojoj živi većina stanovnika bosanskohercegovačkog porijekla, saopćili su organizatori.

– Okupili smo se danas ovdje da podržimo naše građane u Bosni i Hercegovini koja se bore za najosnovnija ljudska prava. Danas je do nas stigla i tužna vijest da je preminula beba Berina Hamidović. To je žalosno i zaista neoprostivo. Ne znam šta možemo da uradimo odavde za naše građane u BiH osim da im kažemo da budu istrajni u ovoj borbi. Mi se nadamo da će se Parlament osvijestiti i početi da radi svoj posao – izjavila je za bosansko-američki nedjeljnik “SabaH” Elma Mujanović.

Upravo se čita:  Djevojka (16) namamila u šumu taksistu koji je silovao: Pojavila su se njena braća s užetom, a o epilogu bruji cijela Švedska

 

(Fena)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo