Srijeda, 5 svibnja, 2021

I to se desilo – političar u BiH podnio ostavku zbog istrage!

Nemojte propustiti

Todorović naglašava da ne mora uvijek sve da bude napisano u pravu, u zakonima, već da ima nešto što se zove moral i etika.

I to se desilo – političar u Bosni i Hercegovini, tačnije njenom entitetu Republika Srpska, podnio je ostavku zbog toga što je protiv njega pokrenuta krivična istraga.

Riječ je o Nenadu Milisaviću, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Kotor Varoš. Milisavić je ranije bio uhapšen zbog sumnje da je pronevjerama oštetio preduzeće “Sim Tehnik” za 90.000 KM. Milisavića policija tereti da je u periodu od decembra prošle do avgusta ove godine, obavljajući poslove referenta za nabavku u pomenutoj privatnoj firmi, naručivao materijal za potrebe preduzeća, preuzimao ga izvan kruga firme, a zatim ga neovlašćeno prodavao drugim pravnim licima, piše SrpskaInfo.

Teško se sjetiti kada je neki političar u RS i BiH podnio ostavku zbog istrage, pa makar i svojoj partiji. Ukoliko bi kojim čudom to postalo pravilo, lako bi se moglo desiti da većina stranaka ostane bez funkcionera, a institucije bez rukovodilaca.

Zbog toga što je jedinstven, potez Milisavića treba pozdraviti, smatra izvršni direktor Helsinškog odbora za ljudska prava Branko Todorović.

– To je dobar primjer, ali usamljen. On je time rasteretio političku stranku od rasprava unutar stranke, rasteretio je i hipoteke pred javnošću. To je nešto što bi u RS trebalo da bude mnogo više izraženo – kaže Todorović za Srpskainfo.

Todorović naglašava da ne mora uvijek sve da bude napisano u pravu, u zakonima, već da ima nešto što se zove moral i etika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo