Petak, 18 lipnja, 2021

I u Srebrenici održan protest nezadovoljnih građana

Nemojte propustiti

Srebrenica (Foto: Arhiv)
Srebrenica (Foto: Arhiv)

U Srebrenici se danas ispred zgrade Općine okupilo pedestak nezadovoljnih građana, kojima se obratio općinski načelnik Ćamil Duraković.

-Ja se ne krijem i izašao sam pred građane te ih pitao kakvi su njihovi zahtjevi – kazao je Feni načelnik Duraković, navodeći da postoje neki osnovani zahtjevi koji se mogu riješiti aktivnim dijalogom.

On je najavio da će slijedeći utorak biti održan sastanak s predstavnicima građana radi aktivnijeg rješavaja određenih problema u lokalnoj zajednici.

-Imamo ljude koji vrlo teško žive, nemaju šta da jedu i za to treba imati osjećaj. Zato sam izašao pred ljude i govorio civilizovanim jezikom, bez vrijeđanja i uvreda – rekao je Duraković.

Ovim mirnim okupljanjem, građani Srebrenice su željeli iskazati nezadovoljstvo zbog loše ekonomske situacije u tom gradu i cijeloj BiH.

Inače, današnji protesti nisu bili prijavljeni nadležnim službama.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo