Nedjelja, 5 prosinca, 2021

I Zoran Tegeltija proradio: Vijeće ministara BiH prihvatilo isporuku 50.400 vakcina Johson&Johnson

Nemojte propustiti

Ovim je faktički deblokiran i rad Vijeća ministara BiH, na čijem je čelu SNSD-ov Zoran Tegeltija, iako će vjerovatno iz njegovog Kabineta ili on lično pokušati dati sasvim suprotno tumačenje.

Na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojena je Informacija Ministarstva civilnih poslova o potrebi zaključenja SFC ugovora o obeštećenju između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Jansen farmaceutike NV (Janssen Pharmaceutica NV), а prihvaćen je i SFC ugovor o obeštećenju između Savjeta ministara BiH i Jansen farmaceutike NV.

Radi se o tipskom ugovoru koji je jednak za sve članice Kovaksa (COVAX – Instrument za globalni pristup vakcini protiv bolesti Kovid-19), odnosno ranije preuzetoj obavezi.

Na ovaj način stvaraju se preduslovi za isporuku, ranije plaćenih vakcina proizvođača Džonson /Džonson (Johnson/Johnson) iz sistema Kovaks za BiH, a koja za cilj ima omogućavanje vakcinacije građana, kao najdjelotvornijeg načina zaštite od bolesti COVID 19 i najefikasnijeg načina suzbijanja širenja pandemije.

Podsjećamo, BiH je potpisala Ugovor sa Kovaksom 18. septembra 2020. godine o isporuci milion i 232 hiljade doza vakcina, u vrijednosti 12.997.600 američkih dolara (kompletan iznos uplaćen 18. decembra 2020. godine), od čega je do sada BiH isporučena tek jedna trećina – 332.640 doza vakcina.

U okviru Kovaksa za Bosnu i Hercegovinu je alocirano 50.400 doza Džonson/Džonson vakcina protiv virusa korona, a najavljena je sedma isporuka iz ovog programa.

Ovim je faktički deblokiran i rad Vijeća ministara BiH, na čijem je čelu SNSD-ov Zoran Tegeltija, iako će vjerovatno iz njegovog Kabineta ili on lično pokušati dati sasvim suprotno tumačenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo