Srijeda, 8 prosinca, 2021

Iako je juni na pragu: Snijeg pada u Bosni i Hercegovini

Nemojte propustiti

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom. U Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan Sedlo 5, Sarajevo 8, Bugojno, Drvar i Livno 9, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Srebrenica, Tuzla, Zenica i Zvornik 10, Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 11, Banja Luka, Doboj i Prijedor 12, Grude 13, Stolac i Trebinje 16, Mostar i Neum 17 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini jutros pada snijeg. Snijeg na planini je počeo padati oko 8.00 sati. Temperatura vazduha iznosi dva Celzijusova stepena.

Snijeg na Jahorini

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ponegdje uz kišu i pojačan vjetar moguća je i pojava grada. U Hercegovi umjereno oblačno. U sjevernim područjima Hercegovine postoje uvjeti za pokoji pljusak i grmljavinu. Vjetar u Bosni umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. U Hercegovini umjerena na momente jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stupnja.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskoviam i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stupnjeva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo