Subota, 19 lipnja, 2021

Iako je policijski sat pomjeren od 23 sata, u ovom dijelu BiH će kafići i dalje raditi do 21 sat

Nemojte propustiti

U HNK, posebno u Mostaru, u posljednje vrijeme epidemiloška situacija stabilizirala, ali je i dalje sedmična incidenca obolijevanja visoka, osobito kada je riječ o prosjeku u Federaciji BiH

Iako je na jučerašnjoj sjednici Vlade Federacije BiH donesena naredba kojom je ublaženo ograničenje kretanja građana od 23 do pet sati, ipak, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) i dalje na snazi ostaje na snazi zaključak kantonalne vlade od 18. marta o zabrani rada ugostiteljskih objekata u vremenu od 21 do pet sati.

Usto, na snazi ostaje i zabrana izvođenja muzike uživo u svim ugostiteljskim objektima, kao i na javnim okupljanjima te svečanostima svih vrsta.

Iz ovog kantona su još ranije definirali da će te mjere budu na snazi biti sve dok se sedmična incidenca obolijevanja u HNK ne spusti na razinu ispod 50 na 100.000 stanovnika.

U HNK, posebno u Mostaru, u posljednje vrijeme epidemiloška situacija stabilizirala, ali je i dalje sedmična incidenca obolijevanja visoka, osobito kada je riječ o prosjeku u Federaciji BiH koji iznosi 75 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Međutim, s obzirom na to da je federalni prosjek od 75, u HNK još uvijek zaostaju i, stoga, ostaje na snazi mjera o zabrani rada ugostiteljskih objekata ako kantonalna vlada to ne promijeni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo