Subota, 2 srpnja, 2022

Iako sezona počinje tek 1. juna Panonika već puna plivača

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Iako zvanično sezona počinje 1. juna izuzetno toplo vrijeme ranije je otvorilo Panaoniku.

Sunčano i toplo vrijeme iskoristili su Tuzlaci, ali građani iz drugih gradova BiH da zaplivaju u slanim jezerima u Tuzli. Kompleks slanih Panonskih jezera danas su bili puni plivača i građana željnih sunca.

Iako zvanično sezona počinje 1. juna izuzetno toplo vrijeme ranije je otvorilo Panaoniku.

Inače, ovo su jedina slana jezera i jedinstvena turistička atrakcija u Evropi.

Dobitnici smo najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Odisej, „Ujedinjenih nacija“ (2012 UNWTO ULYSSES AWARD) koja se dodjeljuje za inovacije u oblasti turizma.

Razlozi velikih posjeta kompleksu Panonskih jezera zasigurno su slana apsolutno čista ljekovita voda (bolesti kostiju, disajnih organa), standardi boravka gostiju i održavanje kompleska koji su viši od standarda Plave zastave za mora i jezera (posebno u segmentu brige o zdravlju i sigurnosti gostiju), dobra zabava i animacija gostiju i veoma niska cijena svih usluga na kompleksu koje se nisu mijenjale u poslednjih 6 godina.

Slana jezera predstavljaju vještačku akumulaciju vode unutar školjki koje su izgrađena od kombinacije geosintetičkih i prirodnih materijala (geotekstil, geomreža i geomembrana u kombinaciji sa pijeskom, tucanikom i šljunkom).

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sve o vaučerima od 200 KM: Kada i kako će ih bh. građani moći koristiti za odmor?

- U praktičnom video prikazu odgovaramo na brojna pitanja koja su stigla u Federalno ministarsvo okoliša i turizma -...

Možda vas zanima i ovo