Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Ibro Fetić (24) iz Vareša zbog ubistva djeda dobio 18 godina zatvora

Nemojte propustiti

Ibro Fetić iz sela Budoželje kod Vareša, nakon ubistva djeda, o čemu je Bh-index portal već pisao,  postigao je dogovor sa Tužilaštvom ZE-DO kantona o priznanju krivice, kojim je predviđeno da se optuženom izrekne kazna zatvora u trajanju od 18 godina, javio je danas Dnevni avaz.

Privođenje Ibre Fetića u Tužilaštvo (Foto: Avaz)
Privođenje Ibre Fetića u Tužilaštvo (Foto: Avaz)

Ibro je odmah nakon hapšenja početkom januara ove godine priznao ubistvo svog 66-godišnjeg djeda Ismeta Fetića, čije je tijelo držao u kući u kojoj je živio.

Podsjećamo, policija je tijelo pronašla u fazi raspadanja, a obdukcijom je potvrđeno da je Ibro ubistvo počinio još krajem oktobra. Gotovo tri puna mjeseca Ibro Fetić nije uklonio truplo iz hodnika, gdje ga je ubio hicem iz malokalibarske puške u potiljak. Spavao je u sobi nekoliko metara dalje od leša, trošeći hiljade maraka koje je opljačkao od djeda. Ibro je mjesecima lagao i uvjeravao rodbinu da je djed hitno morao otići u Njemačku.

Hodnik u kojem je bilo tijelo pokriveno dekom
Hodnik u kojem je bilo tijelo pokriveno dekom

Prema krivičnom zakonu BiH, kazne za ovakav zločin su slične, te bi se moglo očekivati da sporazum bude prihvaćen. Prema pisanju Dnevnog avaza, ročište je zakazano za mjesec april.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo