Petak, 24 rujna, 2021

Ide krivična prijava protiv Milorada Dodika! Nije dao saglasnost za korištenje helikoptera OS BiH u gašenju požara

Nemojte propustiti

Krivična prijava biće podnesena zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović podnijeće krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, saznaje Oslobođenje.

Krivična prijava biće podnesena zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja. Naime, Dodik nije dao saglasnost za korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenju požara.

Kako se navodi u prijavi Dodik je “kao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine, svjesno i u namjeri da drugom nanese štetu, u ovom konkretnom slučaju propustio ili odbio da reaguje jer je iskorištavanjem službenog položaja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, iz Člana 220. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”.

– Posebno se naglašava da u konkretnom slučaju posljedice nepostupanja osumnjičenog, odnosno nepoduzimanje radnji za koje je isti ovlašten i dužan poduzeti, šteta se uvećava i posljedice bivaju sve veće, obzirom da se požar širi i ugrožava endemske vrste te ugrožava i zaštićena područja prirode, kako zbog vremenskih uslova, tako i zbog nemogućnosti reagovanja, direktno uslovljena nepostupanjem osumnjičenog u skladu sa zakonskim obavezama – navodi se u prijavi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo