Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Ide li Sarajevo u duži lockdown? Sutra hitna sjednica Skuštine KS

Nemojte propustiti

Kolegij Vlade Kantona Sarajevo održan je danas povodom razmatranja trenutne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo i odlučivanja o daljim mjerama.

– Imajući u vidu da sutra u 07.00 sati ističu mjere zabrane koje su bile određene za vikend, vodeći računa o složenosti epidemiološke situacije, kao i da donošenje određenih mjera može zahtijevati uključivanje Skupštine KS, zatražili smo da se o epidemiološkoj situaciji raspravlja na zasebnoj hitnoj sjednici Skupštine, čije održavanje smo tražili za 15. marta ove godine, dakle odmah sutra – izjavio je premijer KS Edin Forto.

Dodao je da su dobili potvrdu o održavanju Kolegija Skupštine sutra ujutro u 08.30, a u cilju odlučivanja o zahtjevu Vlade i eventualnom zakazivanju hitne sjednice. Nakon odluke o održavanju sjednice, kako je kazao Forto, Vlada će se očitovati sa novim zaključcima i mjerama.

Mjere zabrane za sve poslovne subjekte u Kantonu Sarajevo ističu sutra ujutro u 07.00 sati. Po isteku zabrane, poslovni subjekti nastavljaju se radom, poštujući sve propisane epidemiološke preporuke i naredbe.

Nastava će biti realizirana, kako je ranije i rečeno, po online modelu do 26. marta ove godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo