Četvrtak, 27 siječnja, 2022

“Ideja velike Srbije i dalje živi”: Oštra reakcija iz Bjelovara nakon što je Stanivuković otkrio ploču majoru JNA

Nemojte propustiti

Nakon Beograda u kojem je Milan Tepić već dobio ulicu, veličanju zločinca pridružila se i Banja Luka

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić poručio je kako je slavljenje zločinca, majora JNA Milana Tepića i podizanje spomen-ploče u Banjoj Luci njemu u čast pljuska u lice i sol na ranu svim žrtvama agresije na Hrvatsku, a posebno onima u Bjelovaru.

Župan Marušić ističe kako će major Tepić ostati trajno zapamćen kao fanatik koji je 1991. raznio sebe i skladište sa 170 tona eksplozivnih sredstava na bjelovarskoj Barutani. Napominje da je taj major zavio u crno 11 bjelovarskih porodica koje su tada ostale bez svojih sinova i muževa, te, da nije spriječena detonacija ostalih skladišta, Tepić bi raznio cijeli Bjelovar.

– Ovo, nažalost, nije prvi put da se herojem naziva čovjeka koji s herojstvom nema ništa. Riječ je o kukavici i zločincu. Nakon Beograda u kojem je Milan Tepić već dobio ulicu, veličanju zločinca pridružila se i Banja Luka koja, očito ne slučajno, pokazuje nerazumijevanje događaja iz obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata u kojem je Hrvatska bila napadnuta. Skandalozno je što se njegovanju kulta ličnosti, koja ni po čemu dobrom neće ostati zapamćena u novijoj povijesti, priključio gradonačelnik Banja Luke koji u vrijeme strašnog zločina nije bio ni rođen. Ovo samo pokazuje da ideja “velike Srbije” i dalje živi”, navodi se u reakciji župana Marušića na otkrivanje spomen-ploče u Banjoj Luci majoru Tepiću.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo