Utorak, 26 listopada, 2021

Identifikovan dječak – ubica?

Nemojte propustiti

20150314125522_294009

Školski drugovi dječaka, koji je na objavljenom snimku “Islamske države” prikazan kako puca u izraelskog Arapina Muhameda Saida Ismail Musalama, tvrde da su ga prepoznali i da je išao sa njima u školu u gradu Tuluzu.

Školski zvaničnik iz oblasti Ote-Žaron na jugu Francuske, Žak Kilo rekao je da su učenici izrazili uvjerenje da su prepoznali dječaka, koji nema više od 12 godina.

“Po pitanju zvanične identifikacije pomenute osobe, ne mogu vam ništa reći. Djeca iz škole `Vokelin` kažu da su prepoznali jednog od svojih drugova, ali moramo biti oprezni sa tom informacijom”, kaže Kailo.

On je istakao da su učenici poznavali dječaka dok je još išao u Osnovnu školu u Tuluzu.

Kailo je dodao da jedno dijete nije bilo u osnovnoj školi od 14. marta prošle godine, ali da ne može reći druge detalje.

Francuski zvaničnici su u 12. marta pokrenuli zvaničnu istragu o video snimku na kojem je, takođe i osoba, koja govori francuski jezik.

Prema navodima izvora bliskih istrazi, na snimku, pored dječaka, je navodno Sabri Esid, koji je bio povezan sa džihadistom Muhamedom Merahom. Merah je 2012. godine na jugu Francuske ubio tri vojnika, tri učenika i rabina.

Na snimku je prikazan Musalam kako sjedi u sobi u narandžastom kombinezonu i govori o tome kako je angažovan i obučavan u izraelskoj obavještajnoh službi. On je rekao da su ga otac i brat ohrabrivali.

Poslije toga prikazano je kako Musalam odlazi u polje gdje ga je ubio dječak, kojeg je druga osoba, koja govori francuski jezik, opisala kao jednog od “mladunaca džihada”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo