Subota, 10 lipnja, 2023

IGK poručio Dodiku: Ako ne poštuješ državu – vrati državni novac

Nemojte propustiti

Na bahato neprijateljsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način.

Institut za istraživanje genocida Kanada izdao je saopćenje povodom novog diplomatskog skandala – grčkog ambasadora s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, bez državne zastave BiH.

“Ako ne poštuješ svoju državu Milirade Dodiku napusti Predsjedništvo BiH i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš.

Upravo se čita:  Načelnica bh. općine nakon što je 'zapalila' javnost snimkom u kupaćem kostimu: 'Kada ne sputavamo ženstvenost, žene mogu sve'

Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine treba proglasiti personom non grata, a na konsultacije povući bosanskohercegovačke ambasadore iz zemalja koje ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine.

Na bahato neprijateljsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način.

Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i gražana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Upravo se čita:  Šta piše u rezoluciji o Kosovu koju je Nenad Stevandić predložio poslanicima

Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odma početi izvršavati bosanskohercegovačka koalicija u matici i dijaspori, ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu”, navodi se u saopćenju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

Snimak načinjen najvjerovatnije 5. augusta 2022. godine pokazuje da je ratni zločinac Dario Kordić daleko od pokajanja za svoja...

Možda vas zanima i ovo