Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Igor Crnadak: Ja sam, kao i PDP, da RS bude nezavisna republika

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

– Gdje su danas Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Radovan Višković – upitao je Crnadak.

Igor Crnadak, zastupnik Partije demokratskog progresa, danas je na sjednici Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska u Banjoj Luci otkrio kakva je zaista politika ove stranke kada je u pitanju cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine.

– Ja sam, kao i PDP, da budemo nezavisna republika. No, koliko je to realno u ovom trenutku? Što se tiče Nacrta zakona o visokom i sudskom vijeću RS-a pitam zašto Vlada nije predlagač a ne zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Srđan Mazalica. Pitali su šefa, on im rekao zato što zastupnici imaju imunitet. Čega se bojite? Gdje su danas Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Radovan Višković – upitao je Crnadak.

Sumnja da pozicija u RS-u ima podršku međunarodne zajednice za ovaj potez.

– Čiju podršku imamo za ovo? Srbija nije rekla da RS treba ima svoj VSTV. Čekamo stav Rusije. Hrvatska demokratska zajednica – “čuvajte RS”, ni oni nisu rekli da su za ovo. Ušli ste u ovo grlom u jagode – poručio je Crnadak.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tegeltija sa sobom u New York na zasjedanje UN-a vodi čak 10 ljudi!

- Želim čestitati plemenitim građanima BiH koji plaćaju ova putovanja od kojih korist imaju jedino hoteli u Washingtonu i...

Možda vas zanima i ovo