Utorak, 27 srpnja, 2021

Igor Crnadak u Budvi: U BiH nemamo konsenzus o odluci za ulazak u NATO

Nemojte propustiti

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je danas u Budvi da su terorizam i radikalizam prijetnje koje se osjećaju u regionu. Crnadak, govoreći na To be secure Forumu, koji je jutos počeo u Budvi, istakao je da u BiH ne postoji konsenzus za ulazak u NATO, javlja Anadolija.

Napominjući da su terorizam, radikalizam i fanatizam „prijetnje koje mi osjećamo ovdje u regionu”, Crnadak je podsjetio na nedavni teroristički napad u Zvorniku.

„Nedavno smo imali teroristički napad u Zvorniku, u BiH. Imali smo čovjeka koji ima 22 godine i koji je ušao u policijsku stanicu i pucao na policajca. Pitamo se kako neko ko u tim godinama treba da ide na žurke, da traži djevojke, kako se okrenuo ovim stvarima”, kazao je Crnadak.

Ministar vanjskih poslova BiH, govoreći o ulasku Crne Gore u NATO, kazao je da je odluka NATO-a o prijemu Crne Gore jako važna.

„Vjerujemo da će Crna Gora uspjeti u tome, u stvaranju boljeg okruženja za cijeli region. BiH je u specifičnoj poziciji, jer smo imali saradnju sa NATO-om. Sada, nemamo konsenzus o konačnoj odluci za ulazak u NATO”, rekao je Crnadak.

U Budvi je u toku peti To be secure (2BS) Forum. Teme ovogodišnjeg Foruma su bezbjedonosna situacija u regionu, integracijama u NATO, pitanje odlaska boraca na strana ratišta, kao i odnos Rusije i Ukrajine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo