Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Igrači Maroka izbacili Ronalda i Portugal sa Mundijala, pa pali na sedždu

Preporučeno

Postali su prva afrička reprezentacija koja je došla do polufinala Svjetskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je novu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Danas su u četvrtfinalu savladali Portugal (1:0) i plasirali se u polufinale Mundijala.

Postali su prva afrička reprezentacija koja je došla do polufinala Svjetskog prvenstva, a Kristijana Ronalda (Cristiano) i društvo su poslali kući. Jedan od junaka Maroka bio je strijelac gola Jusuf En Nesiri (Youssef En Nesyri).

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

Nakon velike pobjede Marokanci su pali na sedždu. Sedžda je u islamu vrhunac pokornosti i poniznosti Uzvišenom Allahu dž. š. Marokanci su ovako proslavili i gol protiv Belgije (2:0), ali i veliki trijumf nad Španijom u osmini finala.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas