Subota, 4 prosinca, 2021

Il’ si bos il si hadžija: Poznato u kojim kafanama je Fahrudin Solak trošio novac iz budžeta

Nemojte propustiti

Solak očito nije štedio ni na svojim ljudima pa je u decembru prošle godine radna odjeća za vozača direktora u Elegansu d.o.o Sarajevo plaćena 1.013,68 KM!

Suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak od imenovanja na ovu odgovornu funkciju 2014. godine živio je begovski. Ne samo da je pogađao vrijedne poslove i, očito, zapošljavao ljude, Solak je izgleda znao odvojit vremena i za sebe i svoju dušu.

Na to ukazuju i javne nabavke za ugostiteljske i druge usluge koje su vršene u periodu prije Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID-19) na području Federacije BiH, piše Radiosarajevo.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je zatražila jučer da ovoj instituciji, do danas u 16 sati, bude dostavljena dopuna informacije o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID-19) na području Federacije BiH.

No, tamo, recimo, neće biti informacija da je Federalna uprava civilne zaštite sa Solakom na čelu od 2015. godine, u restoranu “Zlatni lav” na Stupu ostavila 14.000 KM, a samo od decembra prošle do marta ove godine tamo je plaćen ceh u iznosu od 5.700 KM!

“U našim ugostiteljskim objektima možete uživati potpunu gastronomsku potrebu počev od tradicionalne bosanske kuhinje, dalmatinskih specijaliteta uz bogatu ponudu vrhunskih i kvalitetnih vina, te raznih internacionalnih jela i napitaka”, navodi se na stranici restorana.

Spomenutom restoranu u martu ove godine ostavljeno 2.200 KM, te je, u skladu sa javnim nabavkama, sklopljen direktni sporazum. Tri mjeseca ranije, u decembru 2019. Uprava je bila izdašnija pa je plaćeno ukupno 3.500 KM.

U martu prošle godine ovom restoranu je plaćeno još 2.222 KM, a u decembru 2018. dodatih 2.051 KM. U februaru 2018. i decembru 2017. godine “Zlatnom lavu” je plaćeno još po 1.880 KM, pokazuju podaci portala Javnih nabavki, piše Radio Sarajevo.

Solak očito nije štedio ni na svojim ljudima pa je u decembru prošle godine radna odjeća za vozača direktora u Elegansu d.o.o Sarajevo plaćena 1.013,68 KM!

Po uzoru na čuveno Dodikovo opremanje zgrade Vlade RS-a u Banjoj Luci, ni doskorašnji čelnik Federalne uprave civilne zaštite nije škrtario da oplemeni radne prostore Uprave. U dva navrata za trakaste zavjese je izdvojeno 3.809 i 5.980 KM.

Zavjese su nabavljene kod firme “Primaplast”.

Nadalje, za nabavku priznanja Civilne zaštite utrošeno je 5. marta ove godine skoro 2.000 KM. Iako se javno usprotivio ideji ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, koju je podržao čak i lider SDA Bakir Izetbegović, da se nabave Air traktori za gašenje požara, Solak nije odolio da u decembru prošle godine kupi knjige “Sve o avionu”, i to u iznosu od 2.240,00 KM.

Među zanimljivim stavkama je i akcijska kamera za snimanje na terenu, sa dodatnom opremom ukupne vrijednosti od 2.173, 68 KM…

Svoj stav o načinu rada Solaka, naravno, dat će Vlada FBiH i Parlament BiH, ali, vjerujemo, istražni organi, čija dosljednost u provođenju zakona je sada na ozbiljnom testu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo