Petak, 26 veljače, 2021

Ilić poručio Dodiku: “Srpski narod ne može predstavljati lažni patriota i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, u ime budućnosti naše djece i unuka, Milorade, podnesi ostavku”

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

Dragutin Ilić smatra da Dodiku nije bila dovoljna afera s ikonom i bruka koju nam je učinio pred svjetskom javnosti nego nastavlja dalje sve grđe i sve gore.

Posljednji u nizu neprimjerenih istupa Milorada Dodika, kada je na najprimitivniji način izvrijeđao članicu Centralne izborne komisije Vanju Bjelicu-Prutinu koristeći rječnik mržnje, nacionalne i vjerske diskriminacije, pokazao je još jednom da nije dostojan funkcije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je Dragutin Ilić, bivši funkcioner Republike Srpske.

“Srpski narod koji je u dvadesetom vijeku doživio genocid od sljedbenika nacističko-fašističke ideologije i podnio najveće žrtve za slobodu, ne može predstavljati lažni patriota, lažni socijaldemokrata, lažni vjernik i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, sa komšijama, međusobno i na kraju razara, dijeli i svađa članove stranke na čijem je čelu”, dodao je Ilić.

On smatra da Dodiku nije bila dovoljna afera s ikonom i bruka koju nam je učinio pred svjetskom javnosti nego nastavlja dalje sve grđe i sve gore.

Svi mi koji smo glasali za tebe svih ovih proteklih godina, shvatamo svoju grešku, kako kaže, stidimo se i molimo druge da nam oproste što smo bili u zabludi, piše TVBN.

“U ime budućnosti naše djece i unuka, pozivamo te, Milorade Dodiče, da podneseš ostavku, potpuno se povučeš iz javnog života i tako nas poštediš novih poniženja”, kaže Ilić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo