Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Ilić poručio Dodiku: “Srpski narod ne može predstavljati lažni patriota i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, u ime budućnosti naše djece i unuka, Milorade, podnesi ostavku”

Nemojte propustiti

Dragutin Ilić smatra da Dodiku nije bila dovoljna afera s ikonom i bruka koju nam je učinio pred svjetskom javnosti nego nastavlja dalje sve grđe i sve gore.

Posljednji u nizu neprimjerenih istupa Milorada Dodika, kada je na najprimitivniji način izvrijeđao članicu Centralne izborne komisije Vanju Bjelicu-Prutinu koristeći rječnik mržnje, nacionalne i vjerske diskriminacije, pokazao je još jednom da nije dostojan funkcije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je Dragutin Ilić, bivši funkcioner Republike Srpske.

“Srpski narod koji je u dvadesetom vijeku doživio genocid od sljedbenika nacističko-fašističke ideologije i podnio najveće žrtve za slobodu, ne može predstavljati lažni patriota, lažni socijaldemokrata, lažni vjernik i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, sa komšijama, međusobno i na kraju razara, dijeli i svađa članove stranke na čijem je čelu”, dodao je Ilić.

On smatra da Dodiku nije bila dovoljna afera s ikonom i bruka koju nam je učinio pred svjetskom javnosti nego nastavlja dalje sve grđe i sve gore.

Svi mi koji smo glasali za tebe svih ovih proteklih godina, shvatamo svoju grešku, kako kaže, stidimo se i molimo druge da nam oproste što smo bili u zabludi, piše TVBN.

“U ime budućnosti naše djece i unuka, pozivamo te, Milorade Dodiče, da podneseš ostavku, potpuno se povučeš iz javnog života i tako nas poštediš novih poniženja”, kaže Ilić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo