Subota, 18 rujna, 2021

Ima povrijeđenih: Na hrvatskim cestama težak sudar cisterne i šlepera iz BiH

Nemojte propustiti

Cisterna je ostala na cesti, a kamion je završio u kanalu uz autocestu. Vozač cisterne je s povredama, koje još nisu kvalificirane, prevezen u Opću bolnicu Sisak.

Foto: VGZ Novska

Na autocesti A3 kod Novske jutros oko 7 sati došlo je do sudara cisterne i šlepera, a jedna osoba je povrijeđena.

Policija je dojavu o nesreći dobila u 6.45 sati.

– Došlo je do sudara kamiona i cisterne, oboje BiH registracijskih oznaka. Cisterna je ostala na cesti, a kamion je završio u kanalu uz autocestu. Vozač cisterne je s povredama, koje još nisu kvalificirane, prevezen u Opću bolnicu Sisak. Uviđaj je u toku nakon čega će se utvrditi okolnosti nesreće – rekla je portparol PU sisačko-moslavačke Iva Dvorski.

Na mjestu nesreće bili su i vatrogasci iz Novske koji su ispričali da je cisterna, u kojoj je prevožena soda, udarila u šleper ispred sebe, čini se bez kočenja, što upućuje na to da je vozač vjerovatno zaspao.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cerić pozvao Bošnjake da se ujedine: “Ako je predsjednik Alija morao sjediti za istim stolom sa Karadžićem, zašto dojučerašnji partijski i kućni prijatelji ne...

U jeku aktuelnih političkih previranja u našoj državi, dr. Cerić je prokomentirao dešavanja, te pozvao Bošnjake- Bosance da se...

Možda vas zanima i ovo