Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Imali su uigrani tim: Rusi ispraznili bankomate, odnijeli milione

Nemojte propustiti

Budući da se radilo o pljačkama koje su izvedene na identičan način, istražioci su znali da se radi o jednoj uigranoj ekipi.

Državljani Rusije Aleksej Tešanov (34), Dmitrij Metanikov (35) i Anton Girodobov (30) uhapšeni su u četvrtak dok su pokušavali da ukradu novac iz jednog bankomata u beogradskoj opštini Vračar.

Utvrđeno je da je ova grupa u prethodnih nekoliko dana iz dva bankomata u Zemunu i na Zvezdari ukrala skoro 6,5 miliona dinara. Kako pišu mediji, Tešanov, Metanikov i Girodobov su bili veoma uigrani i imali su kompletnu opremu za pljačku bankomata.

– Dok bi jedan čuvao stražu, druga dvojica bi alatom, koji liči na malu testeru, isjekla gornju ploču sa bankomata, kako bi mogli da priđu žicama i kontrolnim panelima. Nakon toga bi specijalnim uređajem dekodirali i otključali bankomat, odakle su uzimali novac – kaže izvor.

Budući da se radilo o pljačkama koje su izvedene na identičan način, istražioci su znali da se radi o jednoj uigranoj ekipi.

– Utvrdili smo da su imali i pokušaj pljačke na Novom Beogradu, gdje su ih vjerovatno omeli prolaznici. Nakon toga su otišli na Vračar, u Južni Bulevar, gdje su pokušali da obiju bankomat, ali ih je tamo zaskočila policija i uhapšeni su – ispričao je izvor.

Kod kradljivaca je pronađen dio ukradenog novca. Oni su privedeni u tužilaštvo, uz krivičnu prijavu za tešku krađu, pišu beogradski mediji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo