Subota, 1 listopada, 2022

Novalić: Imamo šumu, pelet bi umjesto 700 trebao da bude 300 KM

Nemojte propustiti

“Nismo sigurni za naftu, evo sad ni za plin za grijanje u Sarajevu i Visokom, ali imamo šumu i možemo napraviti nacionalni program proizvodnje peleta”, kazao je Novalić

Federalni premijer Fadil Novalić boravio je danas u Banovićima.

On je izjavio da je iznad svega važno biti nezavisna država, a to podrazumijeva tri vrste nezavisnosti – o hrani, energiji i slobodi.

Fadil Novalić

– Znači, moramo razvijati našu odbramenu sigurnost i razvijamo je. Nezavisnost kad je riječ o hrani i razvijamo je da ne bismo više čekali hoće li se za vrijeme kriza, Mađarska ili Srbija odobrovoljiti isporučiti nam žito ili ne znam šta. Mi to možemo proizvesti bez problema, imamo lijepu zemlju i uz dovoljno subvencija, pripremamo se za taj program, možemo biti sasvim sigurni. Tako je i za struju. Ono za šta ne možemo biti sigurni, moramo pokušati odmijeniti maksimalno. Nismo sigurni za naftu, evo sad ni za plin za grijanje u Sarajevu i Visokom, ali imamo šumu i možemo napraviti nacionalni program proizvodnje peleta, ne za 700 KM, nego za nekih 300-350, znači, da se ne plašimo da ćemo ostati u mraku, smrznuti se i ostati gladni te da smo nesigurni ako nas neko napadne.

To je, dakle novi program Federacije koji radimo sa UN-om ovih dana, a moguć je zahvaljujući samo jednoj stvari – što se Federacija BiH u zadnjih sedam godina jako stabilizirala – izjavio je Novalić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo