Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Imao razrađen plan: Budžet grada oštetio za čak 300.000 maraka

Preporučeno

Lice M.Z. nije izmirivalo dospjele rate kredita, pa je davalac kredita naplatu anuiteta vršio od jemca

Odgovorno lice u javnoj ustanovi u Bijeljini čiji su inicijali M.Z. prijavljeno je tužilaštvu zbog pričinjene štete gradskom budžetu veće od 300.000 KM, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini dostavljen je izvještaj protiv M.Z. o počinjenim krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Upravo se čita:  Proveli studiju i zaključili: "Neradna nedjelja u BiH nije u interesu radnika"

Osumnjičeno lice je od 2018. do 2022. godine dio namjenskih sredstava, predviđenih za investicije trošilo protivno njihovoj namjeni, a kreditna sredstva koristilo za davanje pozajmica pojedinim pravnim licima sa kojima je ustanova imala poslovne odnose, prenosi Srna.

Lice M.Z. nije izmirivalo dospjele rate kredita, pa je davalac kredita naplatu anuiteta vršio od jemca, grada Bijeljina.

Upravo se čita:  Odzvonilo privatnim fakultetima? Istraga u predmetu “Klaster” u završnoj fazi, na optužnici 20 rektora, dekana, profesora

Gradu je na ovaj način pričinjena šteta od 300.000 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U srijedu, 26. juna, održat će se 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH), kojom će...

Još vijesti za vas