Petak, 18 lipnja, 2021

Imenovani tužioci i sudije u BiH: Pročitajte imena!

Nemojte propustiti

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je na današnjoj sjednici donio odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Ilustracija
Ilustracija

Tako je Snježana Čolaković imenovana na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Zenici, Janja Jovanović, na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Sarajevu, Nada Živković, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Prnjavoru te Fadila Amidžić, na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Tomislav Ljubić imenovan je na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Mevsuda Ploskić, na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Enisa Adrović, na poziciju tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Stana Imamović, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Novom Travniku.

Jasminka Kubat imenovana je na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici, Željko Bosnić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Livnu, Tomislav Kljajić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Doboju, Edin Buljubašić, na poziciju sudije Opštinskog suda u Gradačcu, Asmir Karić, na poziciju sudije Opštinskog suda u Živinicama te Fikreta Delić, na poziciju sudije Opštinskog suda u Živinicama.

Takođe, Stojanka Kovačić imenovana je na poziciju sudije Opštinskog suda u Travniku, Jadranko Stupar, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Kemal Maksumić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a Vjekoslav Vavra, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Vedran Alidžanović imenovan je na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a Damir Čačković, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Jasminka Jovičić imenovana je na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok je Alen Šabić imenovan na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTS BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravo na dužnost će stupiti 1. septembra 2013. godine, saopšteno je danas iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

Izvor: Fena

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo