Četvrtak, 21 listopada, 2021

Incident na Pravnom fakultetu u Beogradu – Profesor vrijeđao studenticu iz BiH: “Marš, bre, kod tih tvojih muslimana!”

Nemojte propustiti

Aleksandar Jakšić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, koji je poznat po aferi „falsifikovanje udžbenika“, ne prestaje da vrijeđa i maltretira studente, prenosi srbijanski Kurir.

Beograd_SrbijaPosljednji incident profesor Jakšić, koji predaje međunarodno privatno pravo, napravio je u decembarskom roku, kad je djevojku B. Z. vrijeđao jer je iz Sarajeva i zbog toga joj nije upisao ocjenu u indeks.

– Profesoru je mnogo zasmetalo što je djevojka iz Sarajeva, pa je zbog toga počeo da je proziva. Do kasno u noć ju je ispitivao, a onda je počeo da joj postavlja pitanja koja uopšte nisu bila vezana za ispit. Prvo ju je pitao: „A je l‘ bi se udala za muslimana?“, pa onda rekao: „Tebe su, bre, te muslimančine preobratile“… – kaže izvor Kurira.
On je onda, tvrdi izvor, rekao da odgovore na ispitna pitanja neće da sluša jer su mu ona dosadna.

– Iako je studentica odlično znala odgovore na svako pitanje i pokušavala da normalno završi ispit, profesor Jakšić više nije želio da je gleda. Samo joj je vratio indeks i rekao joj da izađe napolje i da napusti zgradu fakulteta – kaže izvor Kurira.

– On je uvijek pijan. U svom kabinetu sve dok traje ispit on puši i pije alkohol, pa se tako pijan iživljava nad studentima. Jadna djevojka bila je u šoku, nije mogla da vjeruje šta ju je snašlo. Sve vrijeme je pokušavala da normalno popriča s profesorom, ali on to nije dozvoljavao, već joj je na kraju rekao: „Marš, bre, kod tvojih muslimana“ – kaže sagovornik Kurira i dodaje da je sve to posmatrao još jedan profesor koji je bio prisutan na ispitu.

Dobio slobodnu godinu

Sima Avramović, dekan beogradskog Pravnog fakulteta, kaže da je upoznat sa situacijom, kao i da će profesor Jakšić biti moralno sankcionisan.

– Mi smo prvo opomenuli profesora Aleksandra Jakšića, nismo mogli ništa više da učinimo jer opomena predstavlja posljednju mjeru pred isključenje. Dakle, u tom trenutku izrekli smo najtežu moguću mjeru. Na jučerašnjoj sjednici je odlučeno da profesor Jakšić dobije slobodnu godinu. Na ovaj način ćemo ga udaljiti s fakulteta i biće moralno sankcionisan – kaže Avramović.

Izvor: Kurir

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo