Utorak, 30 svibnja, 2023

Incident u Brčkom, ruski ambasador demonstrativno napustio svečanost: “Neprihvatljive i provokativne izjave Sattlera”

Nemojte propustiti

Iz Ambasade su čestitali rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum, uz uvjerenje da će se praktična saradnja razvijati i ubuduće.

Ambasada Ruske Federacije u Bosna i Hercegovina zahvalila je vlastima Brčko Distrikta za izraženo gostoprimstvo povodom 22 godine od proglašenja distrikta – 8. marta, navodeći da su revoltirani što ovo gostoprimstvo nije ispoštovao šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Upravo se čita:  Panika u RS-u zbog prelijetanja američkih borbenih aviona: Milorad Dodik kaže da je to zastrašivanje i pritisak

U objavi na Facebook stranici Ambasade Ruske Federacije ističe se da je Sattler u svom govoru tokom svečane akademije u “neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koji nemaju nikakve veze sa pomenutom temom”.

“Nažalost, u takvim okolnostima bili smo primorani da napustimo događaj”, napominju u ovom diplomatskom predstavništvu.

Iz Ambasade su čestitali rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum, uz uvjerenje da će se praktična saradnja razvijati i ubuduće.

Upravo se čita:  Bećirović čestitao Erdoanu pobjedu na predsjedničkim izborima

Ambasador Johann Sattler u obraćanju na manifestaciji povodom 22 godine od proglašenja Brčkog Distriktom BiH govorio je jučer i o ruskoj invaziji u Ukrajini, nakon čega je ruski ambasador Igor Kalabuhov demonstrativno ustao i napustio svečanost.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo