Utorak, 17 svibnja, 2022

Incident u Brčkom, ruski ambasador demonstrativno napustio svečanost: “Neprihvatljive i provokativne izjave Sattlera”

Nemojte propustiti

Iz Ambasade su čestitali rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum, uz uvjerenje da će se praktična saradnja razvijati i ubuduće.

Ambasada Ruske Federacije u Bosna i Hercegovina zahvalila je vlastima Brčko Distrikta za izraženo gostoprimstvo povodom 22 godine od proglašenja distrikta – 8. marta, navodeći da su revoltirani što ovo gostoprimstvo nije ispoštovao šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

U objavi na Facebook stranici Ambasade Ruske Federacije ističe se da je Sattler u svom govoru tokom svečane akademije u “neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koji nemaju nikakve veze sa pomenutom temom”.

“Nažalost, u takvim okolnostima bili smo primorani da napustimo događaj”, napominju u ovom diplomatskom predstavništvu.

Iz Ambasade su čestitali rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum, uz uvjerenje da će se praktična saradnja razvijati i ubuduće.

Ambasador Johann Sattler u obraćanju na manifestaciji povodom 22 godine od proglašenja Brčkog Distriktom BiH govorio je jučer i o ruskoj invaziji u Ukrajini, nakon čega je ruski ambasador Igor Kalabuhov demonstrativno ustao i napustio svečanost.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Policija prekinula “žurku” maturanata u Banjaluci, ima povrijeđenih

Zadnji dan škole banjalučki maturanti proslavaljali su mini-koncertom, na kojem je nastupalo nekoliko DJ-eva, a na igralištu se okupilo...

Možda vas zanima i ovo