Srijeda, 16 lipnja, 2021

Incident u sarajevskom klubu Pussy Galore: Djevojku izudarao osuđenik na uslovnoj?

Nemojte propustiti

U sarajevskom klubu Pussy Galore nedavno se odigrala prava drama kada je djevojku koja nije htjela izaći sa njim napao poznati sarajevski prestupnik A. Đ. (30).

pussy-galoreNaime, kako Oslobođenje saznaje od prijatelja povrijeđene, sve se odigralo 29. juna, kada se u klubu našla R. T. (26), ali i A. Đ. (identitet poznat redakciji) koji je, prema tvrdnjama poznanika napadnute, opsjednut ovom djevojkom. Kako smo uspjeli saznati, ona je uporno odbijala da izađe sa njim, a kako se čini, upravo to je bio razlog da A. Đ. nasrne na nju, uhvati je za kosu i baci na obližnji zid. Od siline udara djevojka je izgubila svijest, te zadobila tešku povredu glave koja se morala šivati. Neposredno nakon događaja, pred klub su stigli policija i Hitna pomoć.

Djevojku su očevici događaja poveli prema vozilu Hitne pomoći, ali mladiću to nije bilo dovoljno, te je ponovno potrčao za njom i nasilno je vukao za ruku nanijevši joj dodatne povrede naočigled policije. Kako smo uspjeli saznati, policija je mladića odmah uvela u policijski auto, ali se on već 15-ak minuta nakon odlaska povrijeđene ponovno našao u klubu i komentarisao cijeli događaj. Prema tvrdnjama R. T, koje su u našu redakciju stigle posredstvom Ženske mreže BiH i njihovog reagovanja na cijeli događaj, u momentu napada mladić je bio na uvjetnoj slobodi, navodno zbog pokušaja ubistva u februaru 2011. u Sarajevu.

Nakon što je R. T. otpuštena iz Hitne pomoći, te je dobila ozljedni list, otišla je u PS Stari Grad da podnese detaljnu prijavu, na što joj je rečeno da ne postoji nikakav podatak u policijskom zapisniku, kao ni da događaj od te večeri uopšte nije zaveden. Ovakav propust službene osobe su joj objasnile činjenicom da su policajci možda zaboravili da slučaj zabilježe. Međutim, informacije o prijavi protiv njega veoma su brzo stigle i do A. Đ. te je on djevojci počeo prijetiti preko zajedničkih prijatelja.

Međutim, u sarajevskoj policiji tvrde da je slijed događaja bio drugačiji te da je policija, nakon nasrtaja na djevojku, saslušala i jedno i drugo. Tom prilikom, djevojka je kazala da ju je udario njen drug, ali da ga nije htjela prijaviti, a on je rekao da je došlo do nesporazuma i da ju je slučajno udario. Kako nam je saopćeno iz Ureda za informisanje MUP-a KS-a, sve se završilo evidentiranjem u knjigu dnevnih događaja. Djevojka se dva dana kasnije u policiji pojavila sa svojim ozljednim listom. Rečeno joj je da će biti upućena službeniku u Odsjeku kriminalističke policije, ali se ona bez javljanja i objašnjenja, nakon kraćeg vremena, udaljila iz službenih prostorija.

Inače, A. Đ. je široj javnosti postao poznat nakon što je osumnjičen za napad u februaru 2011. Tada je uhapšen pod sumnjom da je pokušao ubiti mladića, a cijeli događaj je dodatno dobio na publicitetu kada je njegov otac Mirsad Đ. upao u PS Centar sa ručnom bombom u ruci prijeteći da će je aktivirati ako mu ne puste sina. Naime, on je tvrdio da je Adis Đ. nevin, a nakon tri i po sata pregovora sa policijom, ostavio bombu i predao se.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo