Srijeda, 20 listopada, 2021

Incident u Srebrenici: Taksista pokušao kamenovati Muniru Subašić

Nemojte propustiti

Mnogo je bilo provokacija, ali uvijek smo ostajali dostojanstveni, ali danas je ovo ipak prevršilo mjeru i to se dešava pred obilježavanje “Petrovdanskih dana”, izjavila je Subašić. Predsjednica Udruženja majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić danas je u Srebrenici posjetila majke koje će ukopati svoju djecu 11. jula.

Nakon te posjete boravila je u Memorijalnom centru u Potočarima gdje je radila na pripremama za obilježavanje 22. godišnjice genocida, gdje je i fizički napadnuta.

U izjavi za Fenu Subašić je kazala da ju je izvjesni taksista gađao kamenom.

– Izlazeći iz centra prema našem autu, pomolio se taksista koji je otvorio prozor i gađao kamenom i udario je u naše auto. Vjerovatno je imao namjeru mene da pogodi, jer sam ja bila pored auta. Udario je u auto i razbio auto, pozvali smo policiju i policija je došla i izvršila uviđaj – kazala je za Fenu Munira Subašić.

Subašić kaže da se dosta provokacija dešavalo i da je slučajeve prijavljivala MUP-u, ali iz Suda iz Bijeljine su dobijali odgovor da “nemaju dovoljno dokaza”.

– Mnogo je bilo provokacija, ali uvijek smo ostajali dostojanstveni, ali danas je ovo ipak prevršilo mjeru i to se dešava pred obilježavanje “Petrovdanskih dana”. Pozivamo sve normalne ljude da ovaj napad osude – rekla je predsjednica Udruženja, istučići da je nije strah provokacija i napada.

Nakon ovog incidenta kazala je da je dobila poziv od šefa Misije OSCE-a Jonathana Moorea.

– Pojedine osobe treba na neki način distancirati, pojedine ljude je oprt zahvatila mržnja kojoj nema lijeka – zaključila je Subašić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo