Petak, 27 siječnja, 2023

Incident u Trebinju: Vladika Grigorije prijetio novinaru, Dodik mu ‘čuvao leđa’ ! (Video)

Nemojte propustiti

Vladika Grigorije, koji se novinarima u Trebinju jučer obratio zajedno sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, još je optužio novinare da “šalju ružnu sliku iz Trebinja, a posebno Vukanović, koji nije tako ni čestit ni pošten kao što se pravi”. Pogledajte video!

Grigorije je jučer u Trebinju napao dopisnika bijeljinske BN televizije Nebojšu Vukanovića optužujući ga da šalje ružnu sliku o tom gradu. Vukanović je u više navrata izvještavao o nelegalnim radnjama u tom hercegovačkom gradu, o promašenim investicijama, o kriminalnom ponašanju vlasti, zbog čega je više puta dobijao uvrede od lokalnih, ali i entitetskih moćnika RS-a.

Na snimku, koji jr objavila BN televizija, vladika Grigorije je Vukanovića nazvao i “notornim lažovom” te porekao da je u ranijem periodu na bilo koji način pretio Vukanoviću ili vrijeđao ga.

Na Vukanovićevo pitanje zar mu ranije ispred crkve Hercegovačka Gračanica u Trebinju nije poručio “Neka ti sudi sveti Vasilije”, vladika Grigorije je odgovorio: “Normalno, bolje nego da ti ja sudim. Da ti ja sudim, bio bi nokautiran. Sveti Vasilije je milostiv”, prenosi Frontal.rs.

Vladika Grigorije je optužio novinare da “šalju ružnu sliku iz Trebinja, a posebno Vukanović, koji nije tako ni čestit ni pošten kao što se pravi”.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo