Petak, 25 lipnja, 2021

Indijki visokoj 2,4 metra izvadili tumor i spasili joj život (Foto)

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Osim fizičkih problema, Siddiqa se mora naučiti nositi sa svijetom jer je većinu života provela izolirana u svom selu. Prije operacije, kičma joj je bila na rubu pucanja, a skoro je i oslijepila. Godinama se ne može ispraviti. Stanje je postalo kritično i poslali su je na hitnu operaciju.

Indijka Siddiqa Parveen (32) iz Sjevernog Bengala putovala je 1600 kilometara do Delhija na operaciju koja joj je konačno zaustavila rast i spasila život. Visoka je nevjerovatnih 2,4 metra. Ljekari su joj izvadili tumor iz glave koji je uzrokovao gigantizam. Bio je na hipofizi zbog čega je proizvodila previše hormona za rast, prenose 24sata.hr.

Prije operacije, kičma joj je bila na rubu pucanja, a skoro je i oslijepila. Godinama se ne može ispraviti. Stanje je postalo kritično i poslali su je na hitnu operaciju.

indijka-visoka111

Operirao ju je neurokirurg dr. Ashish Suri na Indijskom institutu za medicinsku znanost, piše Daily Mail.
– Izvadili smo tumor kroz nos. Tijekom operacije izgubila je puno krvi jer je tumor vaskularan. Ali, sada je dobro – rekao je dr. Suri. Siddiqa, koja je i upisana u Guinnessa kao najviša žena na svijetu, nije stala na operacijski stol pa su morali improvizirati. Ni bolnički instrumenti nisu prilagođeni toliko velikom čovjeku. Iako je operacija bila uspješna, samo je početak oporavka.

Osim fizičkih problema, Siddiqa se mora naučiti nositi sa svijetom jer je većinu života provela izolirana u svom selu. Osim s roditeljima, komunicirala je samo s učiteljicom.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik ogorčen zbog poruke iz Bundestaga: “Njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici…”

“Neizabrani stranac, koji bi, eventualno, došao, i to još mimo odluke Savjeta bezbjednosti, suspendovao bi i ono malo demokratskih...

Možda vas zanima i ovo