Subota, 23 listopada, 2021

Industrijska proizvodnja porasla u januaru

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u januaru ove godine u poređenju sa decembrom 2013. bilježi rast za jedan posto.

Agencija za statistiku BiH je objavila da u januaru ove godine u poređenju sa januarom 2013. industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi rast za 3,9 posto.

Industrijska proizvodnja u januaru ove godine u odnosu na januar 2013. bilježi rast u prerađivačkoj industriji za 8,7 posto, u vađenju ruda i kamena rast za 1,4 posto, dok proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom i plinom bilježi pad za 8,3 posto.

Posmatrano po oblastima djelatnosti, u januaru 2014. u odnosu na januar 2013. najveći rast zabilježen je u proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda (62 posto) i proizvodnji mašina i uređaja (35,8 posto).

Najveći pad industrijske proizvodnje u januaru 2014. u odnosu na januar 2013. godine zabilježen je u vađenju ostalih ruda i kamena (42,8 posto).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo