Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Informacija koja će obradovani brojnu bh. dijasporu: Wizz Air iz Sarajeva leti na šest novih evropskih destinacija

Nemojte propustiti

U skladu sa zimskim redom letenja Wizz Air planira realizovati 6 dnevnih rotacija s oba aviona ka šest novih destinacija u Evropi

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) pohvalio se s šest novih linija niskobudžetne aviokompanije Wizz Air. Ova kompanija sa sjedištem u Budimpešti u Sarajevu je bazirala je i drugi svoj avion.

“Kako je bilo i najavljeno, aviokompanija Wizz Air je pozicionirala svoj drugi avion u bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, te je od danas uspostavila aviolinije ka Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu, Malmeu te od 17.12. ka Geteborgu, a od 19.12. i ka Oslu”, napisali su iz MAS-a na društvenim mrežama.

U skladu sa zimskim redom letenja Wizz Air planira realizovati 6 dnevnih rotacija s oba aviona ka šest novih destinacija u Evropi, dodaju oni.

“Unatoč posljedicama koje je pandemija koronavirusa ostavila na naše poslovanje, odluka o otvaranju Wizz Airove baze pokazala se izuzetno uspješnom te je aviokompanija nakon samo šest mjeseci od uspostavljanja baze donijela odluku o pozicioniranju drugog aviona i uspostavljanju šest novih destinacija”, kažu iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo