Utorak, 19 siječnja, 2021

Informacija koja će razočarati našu dijasporu: Austrija produžava strožiji režim za ulazak u zemlju

Nemojte propustiti

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Oglasili se članovi porodice preminulog načelnika Foče: “Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

Asim Radljeljaš naglašavada je Esed imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene...

Žrtve zločina od RS i Srbije će tražiti 25 milijardi dolara odštete

Sulejman Tabaković ističe da je rat vođen s ciljem uništenja BiH i podjele njene imovine i da je došlo...

Pošto je donijeta odluka o zaključavanju, vlada sada želi da i restriktivne mjere na granici produži na period trajanja “lockdowna”.

Austrija namjerava da do 18. januara produži restriktivni režim za ulazak u zemlju, koji predviđa obavezan desetodnevni karantin za sve koji dolaze iz rizičnih zemalja. Ova vijest će naročito pogoditi našu dijaporu koja je planira dolazak u domovinu tokom božićnih i novogodnišnjih praznika.

Režim, koji je na granicama stupio na snagu od subote, a čije sprovođenje nadgleda austrijska policija potpomognuta sa 2.000 vojnika, trebalo je, prema prvim najavama da bude na snazi do 10. januara.

Nakon što je austrijska vlada odlučila da od 26. decembra do 18. januara uvede treće zaključavanje, donijeta je i odluka da se produži restriktivni režim za ulazak u zemlju.

Uredba o strogom režimu za ulazak u Austriju ističe da svako ko dolazi iz zemalja za koje važi upozorenje za putovanje, a na toj listi su sve države Zapadnog Balkana, mora u desetodnevni karantin.

Taj karantin se može prekinuti najranije nakon pet dana izolacije negativnim testiranjem o sopstvenom trošku.

Pošto je donijeta odluka o zaključavanju, vlada sada želi da i restriktivne mjere na granici produži na period trajanja “lokdauna”.

Naime, 18. januara, prema aktuelnom planu, popustiće se mere zaključavanja i tada će početi da rade škole, radnje, ali i ugostiteljstvo i kulturne ustanove.

Međutim, ko želi u pozorište, bioskop, kafić, restoran moraće da se testira u okviru masovnog testiranja, koje će biti održano vikend pre popuštanja mjera.

Svi koji se ne budu testirali ostaće “zaključani” daljih nedielju dana, izuzev đaka, koji će, testirali se ili ne, morati da se vrate u školske klupe.

Strategija vlada je da se i nakon tog perioda zadrži uslov negativnog testa za posjetu koncerata, manifestacija, ali prije svega odmora u nekom hotelu i slično.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako organizovati nezaboravnu rođendansku proslavu?

Godina iza nas naučila nas je da se malo stvari u životu može predvideti i da treba uživati u...

Možda vas zanima i ovo