Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Inicijativa HNS-a: Ako BiH ne prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela, Čović će to uraditi sam

Autor:HMS

Nemojte propustiti

Ukoliko ova inicijativa ne bude usvojena u državnim institucijama Hrvatski Medijski Servis doznaje kako će HNS samostalno sa svojom deklaracijom priznati Jerusalem kao glavni grad Države Izrael.

Privatno udruženje Dragana Čovića, Hrvatski narodni sabor pokrenut će službenu inicijativu da Bosna i Hercegovina prizna Jerusalem kao glavni grad Države Izrael.

Ovu informaciju objavio je portal HMS koji je pod direktnom Čovićevom kontrolom.

– Ova inicijativa se najavljuje nakon što je izraelska amabasada za BiH sa sjedištem u Tirani u službenom dokumentu podržalo hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i nakon što je izraelski ambasador Noal Gal Gendler raskrinkao bošnjačko politiku koja zloupotrebljava jevrejsku zajednicu u BiH kako bi i dalje uzurpirala mjesta Hrvata, Srba, Jevreja i Roma u federalnim i državnim institucijama – piše HMS.

– To je minimum koji možemo učiniti kako bi smo se zahvalili našim prijateljima u Izraelu za direktnu podršku koju su dali nastojanjima demokratskih snaga u BiH da svaki narod ili zajednica bez obzira na svoju brojnost ima pravo samostalno odlučiti ko će biti njihovi legitimni predstavnici – ističe sagovornik HMS-a.

Kako saznaje Hrvatski Medijski Servis inicijativa će biti proslijeđena u nadležne državne institucije.

– Svjesni smo da će se bošnjačka politika ovome suprostaviti s obzirom na podršku koju daje palestinskoj strani i s obzirom na uvredljivu izjavu Bakira Izetbegovića o Izraelu, no mislim da je to naša moralna obveza. Pretpostavljam da bi srpska politika trebala podržati ovaj naš prijedlog – istaknuo je izvor HMS-a.

On nadalje ističe kako je u “političkom Sarajevu izražena antisemitska i anticionistička atmosfera te da bi s ovom inicijativom takve negativne pojave trebalo iskorjenjivati bez obzira gdje se pojavljuju”.

– Ova inicijativa nije usmjerena ni protiv koga nego je izraz priznavanja bogatstva različitosti koje postoje u Izraelu bez obzira je li riječ o Jevrejima, muslimanima ili kršćanima. Mislimo da se pod zaštitom države Izrael kao jedine demokratske države u tom dijelu svijeta svi mogu komotno osjećati u njezinom glavnom gradu.

Ukoliko ova inicijativa ne bude usvojena u državnim institucijama Hrvatski Medijski Servis doznaje kako će HNS samostalno sa svojom deklaracijom priznati Jerusalem kao glavni grad Države Izrael.

– Iako nije riječ o klasičnom priznanju države neka naši prijatelji u Izraelu znaju da jedan cijeli konstitutivni narod priznaje njihove težnje za Jerusalemom kao glavnim gradom – kaže sagovornik HMS-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo