Nedjelja, 11 travnja, 2021

Inovacija AUBiH studenta – Jednokratni higijenski proizvodi “Kimbly”

Nemojte propustiti

Student Međunarodnih finansija na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, Avdo Halilović, osnivač je firme koja se bavi proizvodnjom jednokratnih i višekratnih higijenskih proizvoda na bazi vlastitih patenata.

Ovaj mladi inovator patentirao je svoja dva izuma:

-Jednokratni podmetač za glavu, univerzalnih dimenzija,prilagodljiv sjedištima svih sredstava javnog prevoza, kina, čekaonica, i drugih javnih mjesta na kojima više ljudi upotrebljava isto sjedište. Podmetač je izrađen od anti-alergijskih materijala, te je 100% ekološki razgradiv. Štiti od prenosa mikroskopski vidljivih čestica, bakterija, parazita i nečistoća sa i iz sjedišta na čovjeka. Pored svih zdravstvenih i ekoloških funkcija, služi i kao prostor za oglašavanje/reklamu.

-Držač za dren, kateter, infuziju i druge spremnike kod pacijenata, koji omogućava pacijentu nesmetano kretanje i korištenje ruku. Držači se proizvode kako za jednokratnu, tako i za višekratnu upotrebu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Mioković raskovao Ljubišu Ćosića: “Šu*** iz ulice Draže Mihailovića i s Mladićevim posterom…”

Ne stišavaju se reakcije na zahtjev gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je jučer tražio od Grada Sarajeva i...

Možda vas zanima i ovo