Srijeda, 8 prosinca, 2021

Inspekcija ekspresno reagirala: Evo kako je kažnjen “Golf klub” zbog korona-derneka

Nemojte propustiti

Dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata danas je izvršio inspekcijski nadzor, kojom prilikom su utvrđena dva prekršaja.

Nakon otkrića korona-derneka, nadležne inspekcije su “Golf klubu”, restoranu u kojem je sinoć održana zabranjena zabava s najmanje 19 osoba, izrekle novčanu kaznu, javlja Avaz.ba.

– Nakon saznanja o održavanju zabave u ugostiteljskom objektu WF Komerc Sarajevo, PJ Golf 1 u Sarajevu, dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je danas izvršio inspekcijski nadzor, kojom prilikom je utvrđen prekršaj iz Zakona o fiskalnim sistemima za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 3.500 KM.

Snimci s korona-derneka

Na ove okolnosti, u saradnji s Federalnom upravom za inspekcijske poslove, Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo vrši inspekcijski nadzor nad poštivanjem mjera i preporuka Federalnog štaba civilne zaštite te Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim su za kršenje preporuka zaprijećene novčane kazne u iznosu od 3.000 KM – navodi se u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo