Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Inspekcija na Jahorini: Gazde kažnjene sa 224.500 KM

Nemojte propustiti

Iz Poreske uprave apeluju na poreske obveznike da poštuju zakonske propise i da svoju dobit grade na pružanju kvalitetnijih usluga građanima, u zakonskim okvirima i fer tržišnoj utakmici

Od kraja novembra prošle godine do sada Poreska uprava Republike Srpske na području Olimpijskog centra “Jahorina” izvršila je 78 posebnih kontrola, te je zbog utvrđenih nepravilnosti izdato 38 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 224.500 KM, potvrđeno je za “Nezavisne novine” iz Poreske uprave.

Kako navode, najviše prekršajnih naloga, ukupno 30, izdato je poreskim obveznicima zbog neevidentiranja prometa preko fiskalnih kasa.

“Poreska uprava Republike Srpske kontinuirano provodi posebne kontrole, odnosno kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i kontrole prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, na cijeloj teritoriji Srpske“, navode iz Poreske uprave.

Iz Poreske uprave apeluju na poreske obveznike da poštuju zakonske propise i da svoju dobit grade na pružanju kvalitetnijih usluga građanima, u zakonskim okvirima i fer tržišnoj utakmici, a ne na izbjegavanju svojih poreskih obaveza.

“Cilj Poreske uprave RS svakako nije kažnjavanje poreskih obveznika, već stvaranje lojalne konkurencije, odnosno da svi poreski obveznici u Republici Srpskoj posluju pod istim uslovima”, navode iz Poreske uprave.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo