Utorak, 18 svibnja, 2021

Inspekcije u Sarajevu za praznik će kontrolirati poštivanje mjera, ali i radne odnose

Nemojte propustiti

Predmet nadzora bit će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu s važećim naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade KS, kao i propisi čiju primjenu nadziru tržišno-turistički inspektori.

Sarajevska inspekcija tokom prvomajskih praznika provodit će kontrole u oblastima radnih odnosa, kako bi se radnicima koji rade na dane praznika omogućilo uvećanje plate. Kontrolirat će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

“Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove će u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i planiranim aktivnostima tokom prvomajskih praznika provoditi kontrole u oblastima radnih odnosa, kako bi se radnicima koji rade na dane praznika omogućilo uvećanje plate shodno odredbama člana 76. Zakona o radu”, potvrdila nam je Vildana Brdarić, glasnogovornica KUIP-a.

Osim toga, predmet nadzora bit će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu s važećim naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade KS, kao i propisi čiju primjenu nadziru tržišno-turistički inspektori.

“Osim rada na terenu, u slučaju potrebe dodatnog angažovanja inspekcijskih timova, bit će organizovane i pasivne inspekcijske dežure. Pozivamo građane da obilježavanje predstojećih praznika usklade s propisanim mjerama za zaštitu od koronavirusa i time daju svoj doprinos održavanju trenutno stabilne epidemiloške situacije u KS”, kazala je Brdarić za Klix.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo