Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Inspektor FUP-a Nermin Šehović o nestanku snimaka iz slučaja “Dženan Memić”

Nemojte propustiti

Advokat porodice Memić Ifet Feraget je kazao da postoje brojni dokazi u ovom slučaju i da se nada da istraga neće trajati previše dugo.

Ifet Feraget, advokat porodice Dženana Memića, večeras je na FACE TV-u kazao da je na licu mjesta u noći 8. februara 2016. godine kada je mladić zadobio povrede bilo više prisutnih lica, a da ga je jedan ubio. Na pitanje kako je Dženan ubijen, Feraget je kazao:

“Po mišljenju vještaka medicinske struke riječ je o tupom mehaničkom oružju, metalnoj šipci ili bejzbol palici”, kazao je Feraget.

Feraget je kazao da ni na koji način ne bi želio otežati posao državnom tužiocu Ćazimu Hasanspahiću koji vodi istragu za organizirani kriminal.

Feraget je kazao da je i Alisa Mutap imala lakšu povredu i ona zna ko joj je nanio. Advokat porodice Memić je dodao da postoje brojni dokazi u ovom slučaju i da se nada da istraga neće trajati previše dugo.

Gost emisije također je bio i Nermin Šehović, predsjedavajući Ad hoc tijela formiranog u junu 2016. godine vezano za slučaj Dženan Memić i dugogodišnji uposlenik FUP-a sa iskustvom od 15 godina šefa Odsjeka za ubistva. U izvještaju koji je urađen utvrđen je niz propusta policijskih službenika u postupanju u slučaju Memić. On je kazao da bi volio da radi ovu istragu ubistva.

“Istraga već postoji i zamolio bih i apelovao na sve policijske agencije da tužiocu daju podršku i da mu pomognu. Meni je savjest čista kada je u pitanju taj izvještaj”, kazao je Šehović.

Objašnjavajući izuzimanje snimaka s videonadzora, na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, kako je moguće da su svi snimci nestali, kazao sljedeće:

“Dođe jedna ekipa i pregleda snimke. Oni naprave zapis, zabilješku šta se vidi na tim snimcima. Onda nakon nekog vremena dođe druga ekipa, policijska. I vide da ima nešto bitno na tim snimcima. Nakon toga, ne izuzmu snimke kako treba. I onda vrijeme učini svoje i na tim snimcima odjednom nema to što je bitno”, rekao je Šehović.

Kompletno gosotovanje Šehovića i Ferageta na Face TV-u pogledajte u priloženom videu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović objavio šta će uraditi sa povećanjem plate

"SDA će hitno kreirati i u proceduru uputiti izmjene zakonskih rješenja koje će podrazumijevati umanjenje najviših primanja zvaničnika na...

Možda vas zanima i ovo