Utorak, 28 rujna, 2021

Inspektor Granične policije BiH primio mito za vraćanje oduzetog vozila

Nemojte propustiti

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH, na području Velike Kladuše, lišili su slobode osumnjičenog S.S. uposlenika Granične policije BiH sa činom inspektora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela-primanja dara i drugog oblika koristi, iz članka 217. KZ BiH.

Prilikom provođenja istrage, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtjevao i primio novac od jedne osobe, kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto.

Nakon prikupljenih dokaza i informacija, poduzete su aktivnosti na lišenju slobode osumnjičenog, koji će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo