Utorak, 18 svibnja, 2021

Inspektor MUP-a RS kolegama dao zanimljivo opravdanje

Nemojte propustiti

Inspektor Slavko I. se pokušao opravdati policajcima, šta je radio sa tolikom količinom oružja i gdje ga je prevozio.

Policijski inspektor Slavko I. lišen je slobode u petak u blizini graničnog prelaza kod Rudog, kada su pripadnici Granične policije BiH u njegovom automobilu pronašli oružje i eksploziv, potvrđeno je za Srpskainfo.

Nakon što su pripadnici Granične policije zaustavili „pasata“ kojim je upravljao Ivanović, otvorili su prtljažnik i našli veću količinu oružju, poslije čega je uhapšen.

Kako piše ovaj portal, u prtljažniku je nađeno vojno oružje, municija i eksplozivna sredstva.

O svemu je ubrzo obaviješteno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je preuzelo slučaj.

Prema saznanjima Srpskainfo, inspektor Slavko I. tvrdi da oružje nije njegovo, nego samo da ga je uzeo iz kuće od svog punca koji živi u blizini.

Foto: GP BiH

Nakon što je MUP RS-a preuzeo ovaj slučaj, po nalogu Osnovnog suda u Višegradu obavljeni su pretresi porodične kuće inspektora Slavka I., pomoćnih objekata i njegovog automobila.

Prema saznanjima ovog portala, inspektor Slavko I. se pokušao opravdati policajcima, šta je radio sa tolikom količinom oružja i gdje ga je prevozio.

– Inspektor je tokom saslušanja kod svojih kolega ispričao da ga je nedavno pozvala punica i rekla da je punac jako bolestan i da se u kući nalazi oružje. Ona ga je zamolila da za svaki slučaj odveze oružje iz njihove kuće – kaže naš izvor.

On je dodao da Slavko I. tvrdi da je zbog toga otišao u punčevu kuću i uzeo oružje.

– Tvrdio je i da za puške koje su nađene postoje uredno izdate dozvole na ime njegovog punca – pojasnio je naš sagovornik.

– Na početku se sumnjalo da je možda vozio oružje da proda, međutim ako se potvrdi njegova priča kazna će, i ako je dobije, biti drastično manja – dodaje izvor iz istrage.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivanić izvrijeđao Dodika: Izvinjavam se na rječniku, ali sa njim ne može drugačije, … To je već slučaj za medicinu

-Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi...

Možda vas zanima i ovo