Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Inspektori “češljali” kockarnice, restorane i druge objekte: Izrekli kazne od 72.550 KM

Preporučeno

U kontrolama je utvrđeno da dva porezna obveznika obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su u srijedu 37 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.

Upravo se čita:  Na birou u TK je više od 60.000 nezaposlenih. Zašto se onda većina privrednih subjekata pati s pronalaskom radnika?

Kontrole su izvršene na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Bugojna, Jajca, Novog Travnika, Travnika, Viteza, Busovače, Fojnice i Kiseljaka, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, saopćeno je u četvrtak iz Porezne uprave FBiH.

U navedenim kontrolama utvrđeno je da dva porezna obveznika obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Otkrivena su četiri neprijavljena radnika, 18 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i devet poreznih obveznika koji ne plaćaju redovno doprinose shodno Zakonu o doprinosima.

Upravo se čita:  Danas "udara" drugo džemre: Znate li šta to znači?

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja nadležnog organa i neplaćanja doprinosa izdato je šest rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i 29 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 72.550 maraka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas