Petak, 27 siječnja, 2023

Inspektori “češljali” kockarnice, restorane i druge objekte: Izrekli kazne od 72.550 KM

Nemojte propustiti

U kontrolama je utvrđeno da dva porezna obveznika obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su u srijedu 37 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Bugojna, Jajca, Novog Travnika, Travnika, Viteza, Busovače, Fojnice i Kiseljaka, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, saopćeno je u četvrtak iz Porezne uprave FBiH.

U navedenim kontrolama utvrđeno je da dva porezna obveznika obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Otkrivena su četiri neprijavljena radnika, 18 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i devet poreznih obveznika koji ne plaćaju redovno doprinose shodno Zakonu o doprinosima.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja nadležnog organa i neplaćanja doprinosa izdato je šest rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i 29 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 72.550 maraka.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo