Petak, 30 rujna, 2022

Inspektori pronašli 17 neprijavljenih radnika, naplaćeno 74.900 KM kazne

Nemojte propustiti

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju

U inspekcijskim kontrolama na području Zapadnohercegovačkom kantonu otkriveno je 17 radnika na crno i izdano 33 prekršajna naloga u kojima su izrečene novčane kazne u iznosu od 74.900 maraka.

Kontrolom su bili obuhvaćeni priređivači igara na sreću, kao i porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i druge uslužne djelatnosti, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

U kontrolama je otkriveno je 17 neprijavljenih radnika, 20 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i dva objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 16 objekata, a u 33 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 74.900 maraka.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, navodi se u priopćenju.

Porezna uprava FBiH također pozivala je građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da prijavu mogu anonimno dostaviti putem: e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku “Nepravilnosti”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jasmila Žbanić: Zašto neću glasati za Željka Komšića

- Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BIH...

Možda vas zanima i ovo