Petak, 25 lipnja, 2021

Instagram bi mogao postati ‘najveća stvar na svijetu’

Nemojte propustiti

Osnivači Instagrama zadovoljni su s porastom broja korisnika, a ako se rast nastavi ovim tempom, Instagram bi mogao postati ‘najveća stvar na svijetu’

instagramU martu prošle godine Instagram je bio jedna od popularnijih aplikacija za Appleove telefone na kojoj su milioni korisnika uređivali i objavljivali fotografije, a tokom aprila stvari su se uvelike promijenile za osnivače ove kompanije. Bilo je jasno da će, nakon predstavljanja aplikacije za Androide, broj njenih korisnika uveliko porasti, no najveću medijsku pozornost ova je kompanija dobila nakon što ju je preuzeo Facebook.

Iako su za preuzimanje Instagrama bili zainteresovani i u Twitteru, Mark Zuckerberg bio je brži i konkretniji te je dao ‘ponudu koja se ne odbija’ – milijardu dolara (zbog pada vrijednosti Facebooka konačna vrijednost akvizicije ipak je bila manja) za kompaniju koja nije zaradila niti dolara.

Od tada se broj korisnika Instagrama povećao za oko 90 miliona te je, prema posljednjim podacima, broj aktivnih mjesečnih korisnika dostigao 130 miliona. Kevin Systrom vjeruje da bi, ako broj korisnika Instagrama nastavi rasti ovim tempom, njegova (odnosno sada Zuckerbergova) aplikacija za uređivanje i dijeljenje fotografija i videozapisa mogla postati popularnija i od Facebooka kojeg danas koristi više od milijardu ljudi na svijetu.

‘Ako Instagram nastavi rasti ovim tempom, postat će najveća stvar na svijetu’, prenijeli su na The Vergeu Systromove riječi u jednom intervjuu, a osnivač ove kompanije na kraju je ipak dodao kako je pitanje može li broj korisnika njegove aplikacije i dalje rasti ovako velikim tempom.

Na pitanje može li broj korisnika Instagrama nadmašiti broj korisnika Zuckerbergove kompanije drugi osnivač Instagrama Mike Krieger rekao je kako ne zna, ali vjeruje kako za obje društvene mreže ne postoje limiti kada je u pitanju broj korisnika.

(Dnevnik.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo