Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Interaktivna mapa Sarajevo 360 od danas pod nazivom Rutmap

Nemojte propustiti

Interaktivna mapa Grada Sarajeva, “Sarajevo360“ od danas je dostupna svim korisnicima pod nazivom Rutmap.

Interaktivna mapa Grada Sarajeva – “Sarajevo360”, od danas je dostupna svim korisnicima pod nazivom Rutmap (www.rutmap.ba).

Na taj način, BetaTel Studio kao osnivač i vlasnik projekta je nastavio s nadogradnjom postojećeg servisa, a svi korisnici će osim interaktivne mape uskoro imati i mogućnost kreiranja ruta do željenog objekta ili ulice.

Novi servis će za razliku od prethodnog imati mapu cijelog grada Sarajeva, virtualno će biti prikazani najznačajniji objekti i ulice, a dostupan će biti i red vožnje kao i jasno prikazane rute javnog gradskog saobraćaja.

U narednom periodu, administratori će nastaviti intenzivno raditi na unosu sadržaja i objekata kako bi svi korisnici imali što više relevantnih informacija.

Dodatna poboljšanja koja Rutmap donosi su mapirana platforma sa koordinatama, mogućnost jasnog prikazivanja granica općina i naselja, detaljan opis objekata, dok je pametna tražilica dodatno poboljšana.

Projekt Rutmap predstavlja mapu Kantona Sarajevo s virtualnim prikazom ulica, kao i kategorijama pravnih i turističkih objekata i informacijama o turističkim atrakcijama, saopćili su autori tog projekta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo