Petak, 17 rujna, 2021

Interes sve veći: U bh. Beverli Hilsu grade se prve vikendice

Nemojte propustiti

U ratu devastiranoj Ivanici, smještenoj na samom jugu naše zemlje u općini Ravno, uveliko traju radovi na gradnji mondenskog turističkog naselja koje će, kada svi planirani turistički kapaciteti budu sagrađeni, s pravom nositi epitet bosanskohercegovačkog Beverli Hilsa.

Foto: Dnavni avaz
Foto: Dnavni avaz

U ovom hercegovačkom mjestašcu, koje se nalazi tik uz obalu Jadranskog mora, šest kilometara od Dubrovnika, a od ljeta i uz samu granicu s EU, već niču prve vikendice i luksuzne vile, od kojih će svaka imati pogled na more.

Planirana je i gradnja hotela, benzinske pumpe, tržnog centra, a iskazan je interes i za gradnju golf-terena.

Andrija Šimunović, načelnik općine Ravno, kaže za “Avaz” da mještani u projektu “Ivanica” vide svoju šansu za bolju budućnost.

– Interes je zaista iz dana u dan sve veći. Imamo ljude iz Srbije, Hrvatske, Velike Britanije… Većinom su to evropski poznati biznismeni koji rade ozbiljnije investicije. Biznismen s londonskom adresom došao je nedavno s više svojih partnera. Sada žele graditi veliki broj luksuznih vila za iznajmljivanje – kaže nam Šimunović, koji vjeruje da će projekt na Ivanici biti primjer za sve buduće u obalnom pojasu.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo