Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Intezivna potraga za osumnjičenim: Evo zbog čega su ubijeni Marjanovići

Nemojte propustiti

Marko Marijanović, 55-godišnjak iz sela Ćubren u općini Kiseljak, i njegov rođak 59-godišnji Slavko Marijanović nastanjen na području sarajevske općine Ilidža, pronađeni su mrtvi protekle subote na vlastitom imanju, tačnije u šumi oko kilometar i pol udaljenoj od naselja Gojkovac prema Lepenici, u koju su noć ranije krenuli u potragu za kradljivcem drva.

“Prema dokazima koje smo dosad prikupili, obojica su ubijeni vatrenim oružjem, pucnjevima u predjelu glave, ali i na drugim dijelovima tijela. Na tragu smo počinitelju, jer prema dokazima koje smo prikupili radi se o osobi koja je već godinama imala razmirice s jednim od ubijenih. Policija je u potjeri za osumnjičenim Markom Trogrlićem“, kaže Šemsudin Fuško, tužitelj Županijskog tužiteljstva u Travniku za vecernji.ba.

Ubijeni su u petak navečer krenuli u potragu za osobom za koju su sumnjali da im krade šumu s njihova imanja. Još nije razjašnjeno jesu li tu osobu sami vidjeli ili su u potragu krenuli po nečijoj dojavi. Kako se do subote nisu vratili, brat jednog od ubijenih krenuo je u potragu te ubrzo pronašao beživotna tijela, a potom je alarmirao policiju. Nesretnik je vjerovatno pokušao pobjeći, ali je zločinac i njega izrafalao pa pobjegao. Sve se to događalo 200 metara od prve nenaseljene kuće.

Kiseljak (Foto: Arhiv)
Kiseljak (Foto: Arhiv)

Inače, dvostruko ubojstvo u Lepenici uznemirilo je stanovništvo ovog kraja koje od policije očekuje što žurnije rasvjetljavanje. Potvrdili da su tijela prevezena u mrtvačnicu sarajevskog naselja Bare gdje će se danas obaviti obdukcija nakon koje će porodice moći preuzeti tijela i organizirati pokop. Osumnjičeni 52-godišnji Marko Trogrlić je poznat od ranije upravo po krađama šuma, barem su ga u više navrata zbog toga stanovnici prijavljivali. Upravo bi to i mogao biti razlogom svađa s rođacima Marijanović. Svjedoci pričaju da su se svađali gdje god bi se sreli, od kafića do šume.

– Troglić živi sam i trenutno je nedostupan. Isključio je i na stranu ostavio mobitel, tako da ga se ni na taj način ne može locirati. Izvrsno poznaje ovaj teren i teško će ga biti uhvatiti. Inače, prehranjuje se sječom stabala, koje je iz šume izvlačio konjima. Žrtve su umirovljeni rođaci, koji nikada nisu bili problematični – navode Kiseljačani za vecernji.ba.

(Vecernji.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo