Subota, 2 srpnja, 2022

Investicija od 1,3 milijarde eura: Pala odluka o mjestu gradnje nove tvornice Volkswagena na Balkanu

Nemojte propustiti

Volkvagen ipak neće graditi svoje fabrike u Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj niti Bosni i Hercegovini

Njemača kompanija Volkswagen je donijela odluku o ulaganju 1,3 milijarde eura u izgradnju tvornice u Turskoj u kojoj bi se proizvodili automobili najnovije generacije modela VW Passata i Škode Superb.

No, nakon turske ofenzive na Siriju, uprava Volkswagena je odgodila realizaciju te odluke do kraja ove godine. Ta odgoda podgrijala je nade vlasti u Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj da bi njemačka tvrtka mogla tvornicu preusmjeriti na njihov teritorij. U posljednji tren u igru se uključila i Bosna i Hercegovina, ali od toga neće biti ništa.

Naime, sada neslužbene informacije iz kompanije govore kako će konačna odluka o tvornice u Turskoj biti donijeta u februaru. Ako u konačnici ipak odustanu od Turske Nijemci će u potpunosti odustati od izgradnje nove tvornice. Ukoliko odustane od nove tvornice u Turskoj, Volkswagen bi proizvodnju automobila marke Passat i Superb, koji se trenutno sklapaju u češkom gradu Kvasiniju, prebacio najvjerovatnije u Bratislavu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Učinjen prvi korak ka ukidanju ustaških naziva ulica u Mostaru

Pred vijećnicima Mostara jutros se našlo pismo koje potpisuju ambasadori i visoki predstavnik u BiH Država nije regulisala ni nazive...

Možda vas zanima i ovo