Petak, 25 lipnja, 2021

Inzko: Do kraja godine 20 novih radnih mjesta u Srebrenici

Nemojte propustiti

Valentin Inzko
Valentin Inzko

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, danas je posjetio Memorijalni centar u Potočarima gdje je položio vijenac na Spomen obilježja.

Nakon toga sastao se s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, predsjednikom Skupštine Opštine Radomirom Pavlovićem, potpredsjednikom Hamdijom Fejzićem te sa zamjenicom načelnika Biljanom Rakić.

Razgovalo se o trenutnoj političkoj situaciji, a Inzko je najavio otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici.

– Bekto Precisa iz Goraža će otvoriti novih 20 radnih mjesta, a prije dva dana vlasnik mi je to potvrdio – izjavio je Inzko za Agenciju FENA.

Jedan od razloga posjete Inzka u Srebrenici jeste zainteresovanost za sigurnosnu situaciju.

– Zanimalo me da čujem o sigurnosnoj situaciji nakon oslobađanja osuđenih za ratne zločine. Apelirao sam na svoje sugovornike da se udruže od potezanja retorike koja bi mogla naštetiti međunacionalnim odnosima u Srebrenici. Čuo sam da su ti odnosi ovdje stabilni i da se zajedno radi na projektima što je zaista pozitivna vijest iz Srebrenice – kazao je za Inzko.

Na današnjem sastanku bilo je riječi kako izgraditi i učvrstiti povjerenje, okončati proces povratka u Srebrenici i vratiti se na put ekonomskog razvoja. U Srebrenici će krajem maja biti održana Razvojna konferencija na kojoj će se razmotriti sve što je dosad urađeno u Srebrenici i šta treba da se uradi.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo